9 Eylül 2014 Salı

Bu seferde moda yazalım- Siyah Noktalar


Siyah Noktalar çok gözenekli ve iyi temizlenmeyen ciltlerde siyah nokta oluştuğunu belirten cildiye uzmanları, hem görüntü hem de sıhhat açısından siyah noktaların oluşumunu rhatlıkla engellenebileceğini kaydetti.
Gözeneklerin kendi içinde  yağ üretip salgıladıkları için cildi alerjiden ve etraf kirliliğinden savunuyor. Şayet gözenekler olmasaydı, yağlar derinin altına iner, yüzde kistler oluşur ve cilt altında enfeksiyonlar alana gelirdi. Ancak çok gözenekli ciltlerde, şayet cilt iyi temizlenmiyorsa siyah nokta oluşuyor. Uzmanlara göre hem görünüm hem de sıhhat açısından siyah noktanın oluşmasını engellemek gerekiyor. Yağlı ciltlerde gözeneklerin daha açık olduğuna dikkati çeken uzmanlar, rastgele bir sıhhat problemi yaşayıp rehabilitasyon emelli ağır ilaçların kullanılmasıyla da cildin yağlanabildiğini kaydetti. Cildin yağlandığı vakit gözeneklerin açıldığını ifade eden uzmanlar, yapılan araştırmalar nihayetinde ultraviyole ışınlarının da gözenekleri genişlettiğinin belirlendiğini vurguladılar.


Siyah noktlar için yazılmış güzel bir kaynak: http://www.mutfakurunleri.org/genel-kadin-ve-alisveris/siyah-noktalara-dogal-cozumler.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder