13 Temmuz 2013 Cumartesi

Muhabbet Kuşu Oyuncakları



Bir muhabbet kuşunun kafesinde yem ve sudan sonra bulunması gereken en önemli şey oyuncaklardır.Muhabbet kuşları çok zeki yaratıklardır ve kafesin içinde aynayacak birşey bulamadıklarında çılgına dönerler. Ayrıca muhabbet kuşları zamanla yeni oyuncaklar isterler. Birkaç ayda bir onlara yeni oyuncaklar verilmeli ya da en azından oyuncakları birkaç ay arayla dönüşümlü olarak verilmelidir.

Muhabbet kuşları sesleri çok sevelerler. Onlar için en iyi oyuncaklar, ucunda çan bulunan ve renkli halkalar veya boncuklar barındıran oyuncaklardır. Bu oyuncaklarda çanların, kuşunuzun kendisini kesebileceği veya sıkıştırabileceği yapıda olmamasına dikkat edilmelidir. Kuşunuz bu çanlara sert şekilde vurum onları hızla savuracağı düşünüldüğünde bu nokta önem kazanmaktadır.

Muhabbet kuşları için bir diğer popüler oyuncak ise halka serilerinden oluşan oyuncaklardır. Bu şekilde plastikten veya halatlardan imal edilen oyuncaklar bulunmaktadır. Muhabbet kuşları oldukça akrobatik hayvanlardır ve tırmanmayı çok sever. Halkaların kuşunuzun rahatça tırmanabileceği genişlikte olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder